Champagne Corbons historie strækker sig tilbage til 1920’erne, hvor Charles Corbon erhverver sig et par vinmarker med henblik på at sælge druer til større huse. Barnebarnet, Claude Corbon, beslutter sig i 1970’erne for at lave champagne frem for at sælge druerne. Og i midten af 00’erne hopper Agnés Corbon med ombord og er i dag ansvarlig for produktionen. Huset er bette; beliggende i det berømte Côte des Blancs og hjemhørende i byen Avize med et par hektar chardonnay og en smule pinot noir. Stilen er traditionel og der foretages hverken klaring, filtrering eller øvrig tilsætning udover minimal mængde svovl. Kulturgær bruges til at starte fermenteringen. Alle husets vine lagrer min. 3 år på flasken med gæren. Produktionen er så godt som økologisk, men alligevel ikke: Agnés mener, som mange af områdets øvrige småbønder, der står for nogle af de bedste vine, at udfordringen med meldug og oedium gør det næsten umuligt at være økologisk certificeret. I hvert fald ikke uden at drukne markerne i kobbersulfat, som mange bønder gør.

Stilmæssigt har vi at gøre med utrolig rene, fine og meget elegante vine. Stram syre i reglen, men omkranset af en fedmefuld frugt med en knitrende, mineralsk bund. Med til historien om dette hus hører, at faderen i sin tid lagde hele den 1.000 flasker store 1996 årgang til side efter han havde smagt den. Han besluttede sig for, at hele årgangen skulle ligge 20 år før degorgering og det betyder, at vi endnu har at vente til 2016 før vi kan smage på denne 90’ernes største årgang. Vi glæder os.