fbpx

Riccitelli, Uco Valley, Pinot Noir 2017

DKK 249.00

Denne Pinot er et studie i oversøiske bælle-børge, der er let, intens, kløgtig og ren i sit udtryk. Druerne kommer fra et lille parcel i 1500 meters højde over havets overflade. Har en flot duft af violer, iris-blomster, hyben, granatæble, kirsebær og smager af allehånde, vanilje, dragefrugt og blomme.


Kategori

Beskrivelse

Matias Riccitelli kommer fra en familie, der gennem generationer har lavet vine i Mendoza, Argentina. Hans far var en legendarisk vinmager og det var ganske naturligt for Matias at træde i farens fodspor.
Riccitelli har virkelig formodet at tage det argentsinke terroir til sig og søger længere og længere op i højderne i Andesbjergene for at opnå kølighed og høj syre. Ligeledes er Matias fra den yngre generation af vinmagere, der har en kommerciel tankegang i hvert fald når det kommer til etiketter og marketing. Men det går heldigvis ikke ud over kvaliteten og når vi spørger til svovl, gær og kemi i marken og ved vinfremstillingen ryster han bare på hovedet: “Hvorfor skulle jeg bruge kemi i marken? Mendoza er et ørken-område og er et de tørreste vinområder i verden, skadedyr kan ikke overleve”. Og sådan fortsætter det, lavt svovl indhold og brug af naturgær. Gærcellerne sidder på drueskallerne og aktiveres i vineriet når druerne varmes op.

Yderligere information
Vægt 1.67 kg

Privacy Preference Center