fbpx
Movia, Veliko Belo 2009

Movia, Veliko Belo 2009

DKK 320.00

En seriøs og fuldmoden signaturvin som er et af husets stoltheder. Et blend på 70% Ribolla 20% Sauvignon og 10% Pinot Gris, hvor mosten blandes under fermenteringen, for derefter at tilbringe intet mindre end 3,5 år på franske fade. Som final touch tilsættes de enkelte druetyper, og i nogle tilfælde lagret vin for at opnå den ønskede kvalitet og stil, inden vinen flaskes og lagrer videre i 1 år. 

Farven er intenst gylden, stilen vibrerende og næsen livlig med komplekse aromaer. Vilde blomster, honning og smør med et pift orangeskal. Tør og fyldig i munden med blød syre, et let bid og en livlig friskhed der kunne minde om en meget yngre vin. 


Kategori

Beskrivelse

Det Slovenske tophus Movia står for essens, respekt for naturen og stolte familietraditioner. Ejendommen ligger i området Brda der grænser op ad den italienske vinregion Collio, ja faktisk ligger halvdelen af de ca. 22 hektar vinmarker på den italienske side. Familiens stolte bannerfører Ales Kristancic mener dog at det er underordnet hvilke navne vi mennesker bruger om landområder, for ham handler det om at have de sundeste vinmarker, og være i sameksistens med den natur og jord han skal videreføre, et arbejde der kræver tid, tålmodighed og visdom. Det naturskønne og grønne Brda byder på lavtliggende vin- og frugtmarker i et middelhavsklima hvor kølige vinde fra Alperne bidrager til en god syrebalance samt aromatisk kompleksitet i druerne. Her har man lavet vin i adskillge århundreder, bl.a. på den lokale specialitet Rebula (Ribolla), der med sin friske lethed, florale karakter og fine syre giver fortyllende hvide eller orange (macererede) vine.

Selve huset daterer tilbage til 1700-tallet og har tilhørt Kristancic familien siden 1820. Ales fokuserer og investerer størstedelen af sin tid og arbejde i marken, hvor alt foregår manuelt og uden brug af sprøjtemidler. Dog kræver hver årgang også en særlig tilgang og opmærksomhed i kælderen for at kunne udtrykkes autentisk. Hans vine tilbringer som regel tid på store slovenske egefade, eller specialbyggede 220 l. barrique, hvor nogle topvine tilbringer op til adskillige år både og efterfølgende tid på flaske før de fuldmodne og stabile bliver frigivet. Der tilsættes intet og fjernes intet i kælderen, hvilket vil sige at alle vine får lov at spontangære, er ufiltrerede og hovedsagligt er helt uden tilsætning af sulfitter, der ellers i nogle tildælde først ved flaskningen og i minimale mængder. 

Resultatet er sprællevende, rene og intense vine med fylde og personlighed – opløftende for både sjæl og krop. 

Yderligere information
Vægt 1.67 kg

Privacy Preference Center