fbpx
Movia, Lunar 2013 1 liter

Movia, Lunar 2013 1 liter

DKK 295.00

Som vinhuset selv skriver, så er det husets reneste og mest naturlige vin og uden tilsætning af svovl. Ufiltreret og flasket ved fuldmåne, lavet på Ribolla og Chardonnay. Fadnuancer, urter, kvæde, the-toner, vanilje parret med honning, ansjos-karakter og salvie. Virkelig en intens vin med dybde og tyngde.


Kategori

Beskrivelse

Det Slovenske tophus Movia står for essens, respekt for naturen og stolte familietraditioner. Ejendommen ligger i området Brda der grænser op ad den italienske vinregion Collio, ja faktisk ligger halvdelen af de ca. 22 hektar vinmarker på den italienske side. Familiens stolte bannerfører Ales Kristancic mener dog at det er underordnet hvilke navne vi mennesker bruger om landområder, for ham handler det om at have de sundeste vinmarker, og være i sameksistens med den natur og jord han skal videreføre, et arbejde der kræver tid, tålmodighed og visdom. Det naturskønne og grønne Brda byder på lavtliggende vin- og frugtmarker i et middelhavsklima hvor kølige vinde fra Alperne bidrager til en god syrebalance samt aromatisk kompleksitet i druerne. Her har man lavet vin i adskillge århundreder, bl.a. på den lokale specialitet Rebula (Ribolla), der med sin friske lethed, florale karakter og fine syre giver fortyllende hvide eller orange (macererede) vine.

Selve huset daterer tilbage til 1700-tallet og har tilhørt Kristancic familien siden 1820. Ales fokuserer og investerer størstedelen af sin tid og arbejde i marken, hvor alt foregår manuelt og uden brug af sprøjtemidler. Dog kræver hver årgang også en særlig tilgang og opmærksomhed i kælderen for at kunne udtrykkes autentisk. Hans vine tilbringer som regel tid på store slovenske egefade, eller specialbyggede 220 l. barrique, hvor nogle topvine tilbringer op til adskillige år både og efterfølgende tid på flaske før de fuldmodne og stabile bliver frigivet. Der tilsættes intet og fjernes intet i kælderen, hvilket vil sige at alle vine får lov at spontangære, er ufiltrerede og hovedsagligt er helt uden tilsætning af sulfitter, der ellers i nogle tildælde først ved flaskningen og i minimale mængder.

Resultatet er sprællevende, rene og intense vine med fylde og personlighed – opløftende for både sjæl og krop.

Yderligere information
Vægt 1.67 kg

Privacy Preference Center