fbpx
Matias Ricitelli Vineyard Selection Chardonnay 2017

Matias Ricitelli Vineyard Selection Chardonnay 2017

DKK 295.00

Matias Riccitelli kommer fra en familie, der gennem generationer har lavet vine i Mendoza, Argentina. Hans far var en legendarisk vinmager og det var ganske naturligt for Matias at træde i farens fodspor.
Riccitelli har virkelig formodet at tage det argentsinke terroir til sig og søger længere og længere op i højderne i Andesbjergene for at opnå kølighed og høj syre. Ligeledes er Matias fra den yngre generation af vinmagere, der har en kommerciel tankegang i hvert fald når det kommer til etiketter og marketing. Men det går heldigvis ikke ud over kvaliteten og når vi spørger til svovl, gær og kemi i marken og ved vinfremstillingen ryster han bare på hovedet: “Hvorfor skulle jeg bruge kemi i marken? Mendoza er et ørken-område og er et de tørreste vinområder i verden, skadedyr kan ikke overleve”. Og sådan fortsætter det, lavt svovl indhold og brug af naturgær. Gærcellerne sidder på drueskallerne og aktiveres i vineriet når druerne varmes op.

Druerne kommer fra to forskellige parceller:
GUALTALLARY, Valle de Uco. 8 år gamle stokke. 80%.
LA CONSULTA, Valle de Uco. 25 år gamle stokke. 20%.
100% Chardonnay.
Høst foretages i marts måned med manuel håndtering i kasser af 20 kilo. Druerne sorteres to gange inden de fermenteres ved 14 grader med lang maceration op til 30 dage. Vinen lægges på franske fade gennem 12 måneder.
Farven er grøngullig og vinen strutter af elegance og kompleksitet. Aromaer af hvide blomster, pære, fersken og vanilje noter. Flot balance i både mund og næse. Emmer af Meyer-citron, japansk pære, hasselnødder, smør og cremefraiche.


Kategori

Yderligere information
Vægt 1.67 kg

Privacy Preference Center