fbpx
Matias Ricitelli Old Vines Semillón 2016

Matias Ricitelli Old Vines Semillón 2016

DKK 395.00

Matias Riccitelli kommer fra en familie, der gennem generationer har lavet vine i Mendoza, Argentina. Hans far var en legendarisk vinmager og det var ganske naturligt for Matias at træde i farens fodspor.
Riccitelli har virkelig formodet at tage det argentsinke terroir til sig og søger længere og længere op i højderne i Andesbjergene for at opnå kølighed og høj syre. Ligeledes er Matias fra den yngre generation af vinmagere, der har en kommerciel tankegang i hvert fald når det kommer til etiketter og marketing. Men det går heldigvis ikke ud over kvaliteten og når vi spørger til svovl, gær og kemi i marken og ved vinfremstillingen ryster han bare på hovedet: “Hvorfor skulle jeg bruge kemi i marken? Mendoza er et ørken-område og er et de tørreste vinområder i verden, skadedyr kan ikke overleve”. Og sådan fortsætter det, lavt svovl indhold og brug af naturgær. Gærcellerne sidder på drueskallerne og aktiveres i vineriet når druerne varmes op.

Denne Semillón kommer ikke fra Mendoza, men derimod fra Patagonien. Området er ypperlig til Pinot Noir og netop Semillón. Et begrænset parti på få tusinde flasker, og har allerede kultstatus. Duft af kaprifolie, akacie, citron, grøn figen, grøn pære, ingefær og smager af lanolin, vanilje, kamille og appelsinskal.

94 point James Suckling


Kategori

Yderligere information
Vægt 1.67 kg

Privacy Preference Center