fbpx
Marguet Shaman 14

Marguet Shaman 14

DKK 499.00

Shaman får 2,4 gram sukker ved dosagen og er eneste vine med dosage. Stilen er intens og kraftig med god træbund, lavet på 55 % Pinot Noir og 45 % Chardonnay fra Ambonnay og Bouzy. Der laves 30.000 flasker årligt og vinen ligger sur lattes to et halvt år. Flot næse af konfiteret frugt, nødder, trænoter, ingefær, hvide blomster, balsamico og madeira blommer. Niveauet er tårnhøjt for en basiscuvée. Damn it, det er flot. Måske er det fordi Marguet bruger Ardenne-heste marken i stedet for traktor, at vinene kommer til at virker mere åbne og udadvendte.


Kategori

Beskrivelse

“Champagne er ikke bare en social drik, det kan også være en spirituel drik. Den kan være budbringer og hjælpe folk til at få en bedre verden”, Benoît Marguet. Der bliver bestemt ikke langt fingre imellem i dette udsagn, som kommer fra en af tidens mest hypede champagne producent. Det kan godt være, at jo mere man læser om Marguet, desto mere går det op for en, at han læner sig op af biodynamikkens ydre områder og at man som lille mand på jorden har svært ved at følge med i alle Marguets facetter så som at vinen kan få forskellige informationer. For eksempel ved at give den svage vin et par dråber af den gode vin fra et andet fad, som har vist sig mere modstandsdygtig. Men jeg må bare sige, at disse vine er rene og emmer af liv og så behøver forbrugeren ikke vide alle detaljer, ikke fordi der er noget at skjule, men mere fordi man kan gå hen og blive helt svimmel af alle de detaljer, der foregår i marken, kælderen og efter.

Siden 2012 har Marguet ikke svovlet sine vine, nærmest et uhørt fænomen i Champagne, gæringen er spontan og vinen gennemgår malolaktisk gæring.

Yderligere information
Vægt 1.67 kg

Privacy Preference Center