fbpx
Corbon “Brut d’ Autrefois”

Corbon “Brut d’ Autrefois”

DKK 750.00

Så er det her, det sker! Det siges for ofte i Champagne og man kan alt for nemt misbruge udtrykket, men der er eet eller andet selosse’sk over denne vin. Måske det skyldes at vinen laves efter soleraprincippet, hvor reservevinen hvert år toppes af med vin fra den aktuelle årgang – og derefter aftappes. Denne solera går tilbage til 1980’erne, præcis hvornår den første årgang hidrører fra ved ingen, da farmand Claude ikke længere kan huske årstallet. Men resultatet er en uhørt karakterfuld og ekspressiv vin med overflod af sherry’ske saltnoter, tørret frugt, mineraler og tertiære udtryk. Monumental vin som fordrer opmærksomhed, hengivenhed og ja, lidt tid i glasset.

Grapefrugt, citrus, blomster og lakrids. Krydret, let urteagtig tone. Meget frisk smag, rank, fyldig, elegant, fin mousse og lang eftersmag, mineralsk med fin syre.


Kategori

Beskrivelse

Champagne Corbons historie strækker sig tilbage til 1920’erne, hvor Charles Corbon erhverver sig et par vinmarker med henblik på at sælge druer til større huse. Barnebarnet, Claude Corbon, beslutter sig i 1970’erne for at lave champagne frem for at sælge druerne. Og i midten af 00’erne hopper Agnés Corbon med ombord og er i dag ansvarlig for produktionen. Huset er bette; beliggende i det berømte Côte des Blancs og hjemhørende i byen Avize med et par hektar chardonnay og en smule pinot noir. Stilen er traditionel og der foretages hverken klaring, filtrering eller øvrig tilsætning udover minimal mængde svovl. Kulturgær bruges til at starte fermenteringen. Alle husets vine lagrer min. 3 år på flasken med gæren. Produktionen er så godt som økologisk, men alligevel ikke: Agnés mener, som mange af områdets øvrige småbønder, der står for nogle af de bedste vine, at udfordringen med meldug og oedium gør det næsten umuligt at være økologisk certificeret. I hvert fald ikke uden at drukne markerne i kobbersulfat, som mange bønder gør.

Yderligere information
Vægt 1.67 kg

Privacy Preference Center