fbpx

Ballorin, Le Merlot 2016

DKK 230.00

Domaine Ballorin er en af de der små, smukke historier, som man sjældent støder på i Bourgogne, men som ER der og fortvarende eksisterer. Efter mange års arbejde omkring og ved store huse i Bourgogne lykkedes det Gilles at skabe sit eget domaine i 2003. Côte de Nuits er hjemstedet og biodynamikken er ledestjernen, som sikrer disse utrolig rene, præcise og levende bourgogner, som endnu kan erhverves til priser, hvor alle kan være med. Udover et sjældent hint af reduktion er der ingen dikkedarer med disse vine. Utrolig levende med en maskulin smagsprofil (tertiær og jordbunden) i feminine gevandter: fløjlede, slikne og kælne med blide tanniner. Fra den endnu uudgivne 2015 søger Gilles at gå helt væk fra brugen af svovl. Der benyttes kun brugte fade.
En personlig favorit, som gang på gang overleverer! Do it, sammenlign den med hvad-som-helst fra den prisklasse og i samme øko-segment fra Bourgogne. Stilig, ren og klinisk præcis med en voldsom kraft. Stor aromatisk frugtrigdom, tertiær og jordbunden, og voldsom mineralsk med stenbrud og knust sten væltende op af glasset. Drik den henover så lang tid som mulig og gem så mange flasker som muligt. Enjoy.

I 2016 støder Bourgogne ind i alvorlige problemer med hagl hen mod høst tidspunktet og desværre for Ballorin mister han hele sin høst. Disse druer er derfor opkøbt fra vennerne, men det sætter på ingen måde vinstilen i dårligt lys: Dette er uden tvivl Ballorin’s bedrift at kunne lave super kvalitets vin, der strutter af sundhed og elegance. Merlot’en bidrager med violer, salvie, ribs, kirsebær, blåbær og kaffe. I munden er den læskende, bællende, levende, pottemuldet og en anelse fuzzy.

Har du set, at vi andre vine fra Ballorin?


Kategori

Yderligere information
Vægt 1.67 kg

Privacy Preference Center