fbpx

André Beaufort “Reserve” Brut Nature

DKK 460.00

Beauforts vin er dyb og med en lambic-agtige cider tone. Farven er næsten rosa med heftig dyb Pinot Noir tone og stor saftighed. Kvæde, liljer, ler, ingefær og rugbrødskrummer er blot nogle af de indslag, der springer i næsen første gang. Vinen er dyb, rig og velernæret og byder på en rigdom af frugt og kalk.


Kategori


Share
Beskrivelse

Kan man tale om naturvin i Champagne, ja så må det være Beaufort. Under vores besøg mødte vi et marskandiser-agtigt kaos i gården med udstoppede dyr og ting og sager og blev bænket i “smagelokalet”. Jeg taler desværre ikke fransk og Jacques Beaufort er jo franskmand så starten var lidt op ad bakke. I et hjørne stod et plastikkar med åbne champagner som vi begyndte at smage på. Med vin gloser kunne vi kommunikere og havde ligesom en form for fællesnævner her og isen blev langsomt nedbrudt, ikke fordi Jacques ikke var venlig, tværtimod, det kan bare være svært og akavet at stå over for en af ynglingsproducenterne uden at kunne kommunikere. På et tidspunkt kiggede han på mig, hældte op i glasset og bad mig gætte årgang. Jeg gættede ’85, som viste sig at være to år ved siden af, men jeg fornemmede at han kunne lide at gennemgå de ældre årgange, hvorpå han smuttede ne di kælderen og hentede mere. Jeg erindrer ikke hvordan det skete, men på en eller anden måde endte vi i dén kælder, tre etager nede under jorden, hvor de første årgange fra 1976 befandt sig. Jeg befandt mig i en fransk noir film og her viste Jacques mig, hvordan man degorgerer a la volée. Jeg kunne ikke have fået en større oplevelser hos andre, og jeg takker den dag i dag for at kunne komme på besøg.

Vinene hverken filtreres, klares eller koldstabiliseres, men der tilsættes tannin for at lette remuagen, som her foregår manuelt. Der tilsættes ikke gær ved andengæringen, men man hælder vin på 5 liters flasker og tilsætter druesukker, som blandes op med vinene. Noget af en alternativ metode og ikke alle andengæringer baseret på denne metode forløber gnidningsfrit, der kan være mere tryk i nogle af flaskerne og i andre kan restsukkeret ikke være helt udgæret. Ekstremt levende vine og er langt fra standard Champagner.

Privacy Preference Center