fbpx
Ampeleia-Un-Litro

Ampeleia, Un Litro 2018

DKK 170.00

Lavet på Grenache, Carignan og Alicante Bouschet fra marker i 200-350 moh. Dyrket biodynamisk og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og flasket med minimal svovl.

Aroma af kirsebær, mynte og en smule sort peber. Super charmerende vin med en saftighed og lethed, hvor vinen både er  læskende og letdrikkelig. Og så gør det ikke noget at vinen kommer i en lille 1-liters buttet flaske.

 


Kategori

Beskrivelse

Beliggende i det idylliske Roccatederighi i Toscana er huset leveringsdygtig i vine lavet på den klassiske grenache-drue, som her går under navnet alicante (garnacha, cannaonau med mange flere øvrige navne). Siden 2009 er huset under konvertering til biodynamik og har hidtil lavet vinene økologisk. Cabernet franc og merlot blev introduceret til Roccatederighi i 60’erne og har siden da udgjort hjørnestenen i det lille hus’ produktion sammen med førnævnte grenache. Stilen er klart defineret; saftige, frugtdrevne med toscansk typicitet og middelhavscharme og oftest uden eg. Gerne cementtankslagrede.

Yderligere information
Vægt 1.67 kg

Privacy Preference Center