fbpx
Bianco de Ampeleia 2017

Ampeleia, Bianco de Ampeleia 2017

DKK 195.00

Orangevin lavet på Trebbiano iblandet en smule andre grønne druesorter, der vokser i samme mark. Marken hedder Vigna delle Pieve og ligger mellem 300 og 600 moh. Sand og grusholdig jord med sydøstlig eksponering. Høstet i hånden og naturligvis spontangæret med 10-12 dages skinkontakt. Derefter er vinen modnet 6 måneder på cementtank.

Kompleks, frisk og med en flot lang eftersmag. Aromatisk med noter af tørret og syltet frugt, honning noter og bivoks. Smeltet smør og kryddernoter.

3 på lager


Kategori

Beskrivelse

Beliggende i det idylliske Roccatederighi i Toscana er huset leveringsdygtig i vine lavet på den klassiske grenache-drue, som her går under navnet alicante (garnacha, cannaonau med mange flere øvrige navne). Siden 2009 er huset under konvertering til biodynamik og har hidtil lavet vinene økologisk. Cabernet franc og merlot blev introduceret til Roccatederighi i 60’erne og har siden da udgjort hjørnestenen i det lille hus’ produktion sammen med førnævnte grenache. Stilen er klart defineret; saftige, frugtdrevne med toscansk typicitet og middelhavscharme og oftest uden eg. Gerne cementtankslagrede.

Yderligere information
Vægt 1.67 kg

Privacy Preference Center